Krisen i Syria er i ferd med å viske bort flere år med gode resultater for syriske skolebarn. To millioner barn inne i Syria får ikke gått på skolen i dag. I tillegg står 400.000 i fare for å droppe ut av skolen som følge av konflikt, vold og flukt fra hjemmene. Mange barn er redde for å sende barna sine på skolen på grunn av farlig skolevei eller utrygghet på selve skolen. Bare i 2014 ble 60 skoler angrepet. Mer enn en fjerdedel av lærerne har forlatt jobben. Noen barn har aldri satt sine ben i et klasserom, mens andre har mistet nærmere fire års skolegang.

UNICEF har et bredt nettverk av lokale partnere i Syria, som jobber med å nå tre millioner barn med et skoletilbud. Vi trykker skolebøker lokalt og deler ut til dem som trenger det. 2,2 millioner barn er nådd av vår «Back-to-school»-kampanje. Og vi har startet et program med hjemmestudier, som skal nå en halv million barn som har mistet flere års skolegang, i de hardest rammede konfliktområdene der skolene er stengt. Vi jobber også med å finne egnede lokaler, sette opp midlertidige skoler samt pusse opp ødelagte skolebygg flere steder i landet.

I nabolandene har vi også mange tiltak for å tilby undervisning. Blant annet støtter vi lokale skoler, slik at de syriske flyktningbarna kan få tilpasset undervisning på sitt språk når de andre barna på skolen er ferdige for dagen. Syriske barn viser en enorm vilje til å gå på skolen, til tross for faren det ofte representerer å komme på skolen. Uten skolegang vil Syria mangle en hel generasjon fremtidige problemløsere, og dette vet barna godt selv. Til tross for sine unge alder, forteller mange barn om et sterkt ønske om å få gå på skolen slik at de kan ha en fremtid.

På Heel Ladies On Fur Stretch Wide uk Støvler Damer Knelange Style 6 Length Boots Leg Hæl Støvler Shearling Pull Knee Shearling High 6 uk Stretch Boots F5820 Brown Høy Bredt Brun F5820 Trekke Style Fuskepels Leg Faux Stretch Høy F5820 Style Stretch Wide 6 På Ladies uk Bredt 6 Shearling Length Fur Brown F5820 Støvler Leg Knee Damer Shearling Leg On Faux Fuskepels uk Trekke High Heel Boots Pull Brun Hæl Knelange Støvler Style Boots

Ladies Støvler Boots High Trekke Style Pull Shearling Bredt Brown 6 Stretch Heel 6 På Knelange Wide uk uk Brun Leg On Shearling Fur F5820 Faux Hæl Høy Boots Damer F5820 Fuskepels Støvler Style Stretch Leg Knee Length